25 januari 2022

Transport

Te allen tijde ontstaan er innovaties die logistieke oplossingen tot een van de belangrijkste middelen maken om het concurrentievermogen en de goede resultaten van een bedrijf in de huidige markt te waarborgen. In het artikel van vandaag presenteren we enkele logistieke processen die een nieuw ritme dicteren in het bestuurlijke en operationele handelen van bedrijven.

Bekijk en verzeker u van de voordelen van deze praktijken voor uw bedrijf!

1. Omgekeerde logistiek

Omgekeerde logistiek is een van de laatste innovaties in de logistiek en kan worden gedefinieerd als het systematisch monitoren van de productstroom, vanaf de productie tot aan de eindverbruiker, met inbegrip van het transport en de verwijdering van het afval van de consumptie.

Naast het bijdragen aan de optimalisatie van de productieketen, door middel van hergebruik en recycling van materialen, verbetert de omgekeerde logistiek de relatie tussen bedrijven en hun klanten, omdat het snellere oplossingen mogelijk maakt in geval van productretouren.

Zo wordt het bedrijfsmanagement begunstigd door het ontvangen van strategische informatie die kan bijdragen aan de groei van de organisatie, waardoor een netwerk ontstaat tussen alle sectoren van het bedrijf.

2. Geïntegreerd beheer

De huidige markt, die steeds dynamischer en concurrerender wordt, vereist dat bedrijven zich snel kunnen aanpassen aan de eisen om klantenbinding op te bouwen en een prominente positie te verwerven ten opzichte van de concurrentie.

De logistieke processen en alle management- en operationele acties van de bedrijven moeten op een gecoördineerde manier werken, wat de vereenvoudiging van de taken en de verhoging van de productiviteit ten goede komt.

Dit is wat we noemen geïntegreerd management – een van de sterkste trends in de bedrijfsvoering van vandaag.

3. Automatisering van processen

Tegenwoordig wordt de logistiek ondersteund door een reeks digitale tools, die alle processen wendbaarder en efficiënter maken en resulteren in besparingen en productiviteit voor bedrijven.

Managers hebben de beschikking over software die speciaal is ontwikkeld voor de logistieke sector – zoals programma’s voor het volgen van ladingen, voorraadbeheer of transport planning – tot apparaten die alle sectoren van het bedrijf in gelijke mate bedienen, zoals Cloud Computing en andere mobiele managementtools.

Dit fenomeen komt niet alleen ten goede aan bedrijven, maar ook aan consumenten en de samenleving als geheel, die nu steeds meer gekwalificeerde producten en diensten hebben.

4. Intelligente inventarisatie

Het concept van intelligente inventarisatie is gebaseerd op het idee dat georganiseerde opslag fundamenteel is voor een efficiënte voorraadbeheersing.

Ook hier is de technologie een van de belangrijkste actoren van deze oplossing in de logistiek, dankzij software en apparaten die in staat zijn om informatie over producten en hun rotatie te integreren en beschikbaar te stellen.

Het gebruik van intelligente inventarisatietechnieken bevordert de kostenreductie en stroomlijnt de organisatieprocessen, evenals de uitbesteding van het wagenpark en de optimalisatie van het transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *