heftruck accu

Wat is een betere keuze: heftrucks kopen of leasen?

Veel bedrijven maken gebruik van heftrucks. Ze staan dan ook weleens voor de keuze om één of meerdere heftrucks aan te schaffen. Is het dan handig om een heftruck te leasen of te kopen? Wat zijn de voordelen en nadelen van beide vormen? 

Heftruck kopen

Als je voor de keuze staat om je wagenpark aan heftrucks te vervangen, zul je al snel met de gedachte rondlopen om ze te gaan kopen. Dat is ook niet gek, want aan het leasen van heftrucks zul je niet snel denken. Er zitten natuurlijk voor- en nadelen aan het kopen van een heftruck. Het grootste voordeel van het kopen van heftrucks is dat je ze daadwerkelijk in bezit hebt. Je hoeft ze niet meer naderhand in te leveren en ze blijven van jou. Het nadeel is dat de kosten die je kwijt bent aan onderhoud, zoals een nieuwe heftruck accu of een oliebeurt, en bijvoorbeeld afschrijving, wel voor rekening komen voor jou als bezitter ervan. Een betrouwbare leverancier van heftruck onderdelen zoals Provolt en een goede monteur zullen dit wel weer uit handen nemen voor je.

Heftruck leasen

Tegenwoordig kun je veel dingen leasen en dat is met heftrucks niet anders. Het voordeel van het leasen van heftrucks is dat je zelf niet opdraait voor de kosten van onderhoud of reparaties. Je betaalt periodiek een bedrag voor het leasen van de heftrucks en daarmee is het klaar. Een nadeel van leasen staat weer tegenover het voordeel van kopen, namelijk dat je zelf niet de eigenaar wordt en dus de heftrucks na een periode weer moet inleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *